Nieuwe Zeeheldenwijk krijgt groot woonzorgerf

URK • Wo 22 mei 2019 | 10:27 • Woensdag 22 mei 2019 | 10:27

De zorg- en kinderboerderij De Stekplek van Triade op Urk wordt verplaatst naar de nieuwe Zeeheldenwijk. Ook enkele bestaande woon- en zorgvoorzieningen van Philadelphia en Zorggroep Oude en Nieuwe Land in het dorp verhuizen naar de wijk die de komende jaren ontwikkeld wordt.

De zorgverleners krijgen onderdak op een ruim perceel. Dat ligt schuin tegenover de huidige kinderboerderij aan de Urkerweg, aan de overkant van de Urkervaart. Het ligt direct bij de entree naar de nieuwe wijk.

Wethouders en vertegenwoordigers van de zorginstellingen hebben woensdag handtekeningen onder de plannen gezet. Sacon Architecten Zwolle gaat het 'woonzorgerf' vorm geven.

Op de nieuwe plek komt een locatie van Verpleeghuis ’t Kompas, waar Zorggroep Oude en Nieuwe Land zorg en behandeling biedt aan ouderen met een intensieve en complexe zorgvraag. Philadelphia Zorg vestigt er een locatie voor achttien bewoners met een ernstig meervoudige beperking en zestien bewoners met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Verbinding
Op het woonzorgerf moeten 'ontmoeting en verbinding centraal staan'. De bestuurders van de zorgorganisaties spreken van een uniek, vernieuwend concept. "Het wordt niet alleen een zeer prettige plek om te wonen als het leven kwetsbaar wordt. Het wordt ook een fantastische plek om te werken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel