Muggenplaag: tips voor een schone auto

FLEVOLAND • Do 23 mei 2019 | 17:07 • Donderdag 23 mei 2019 | 17:07

Automobilisten ontkomen er niet aan: muggen op de auto. Vooral op de dijken zijn de insecten een ware plaag. Zeker langs de Markerwaarddijk waar nieuwe natuur wordt aangelegd. Maar wat kun je ertegen doen? En wat als je tijdens het rijden niets meer kunt zien door de koek aan muggen op de voorruit?

Volgens William Koekkoek van Pitstop Carwash Dronten is het niet te voorkomen. "Het enige wat je kunt doen, is ervoor zorgen dat de muggen minder vastplakken op je ruit of lak. Dat kan door je auto goed in de wax te zetten."

Het belangrijkste is volgens Koekkoek dat je de auto zo snel mogelijk schoonmaakt als je door een muggenzwerm bent gereden. "Het beste is om naar een wasbox te rijden." Ook kun je zelf een spons of doek over je auto halen, maar dan moet je hem wel eerst goed afspoelen. "Een spons of doek kan je lak beschadigen als je auto bijvoorbeeld onder het zand zit", aldus Koekkoek.

Tijdens het rijden
Wat nou als je tijdens het rijden niets meer ziet? Je hebt niet altijd de luxe om 'even' naar de wasstraat te rijden. Koekkoek zegt dat je je alleen kunt voorbereiden. Dat betekent dat je voor onderweg drie opties hebt:

1. Het makkelijkste is om ruitensproeiervloeistof aan te schaffen waar anti-insectenmiddel in zit. Dan kun je gewoon tijdens het rijden je ruitenwissers gebruiken.

2. Je kunt er ook voor kiezen om een fles met anti-insectenmiddel in je auto te leggen. Nadeel daarvan is dat je je auto stil moet zetten om het op je ruit te kunnen sprayen.

3. Mocht je geen anti-insectenmiddel willen gebruiken, dan kun je ook een doek of spons gebruiken met water. Het kost dan wel meer moeite om je ruit goed schoon te krijgen. En ook hiervoor moet de auto aan de kant.

Te lang gewacht met wassen?
Ook als de muggen al wat langer vastgekoekt zitten, zijn er mogelijkheden. Anti-insectenmiddel zou in alle gevallen moeten helpen. Maar ook zonder, krijg je de hardnekkige vlekken met wat geduld wel weg. Veel voorkomende tips op het internet zijn:

1. De vlekken wegpoetsen met een nylon panty(kousje) en wat zeep.

2. Of een doek in warm water drenken en die op de vastgeplakte muggen leggen. Daarmee week je de viezigheid los en kun je na ongeveer een half uurtje je auto schoonspoelen met schoon water.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel