Achtervolging drugsrijder eindigt in greppel

LELYSTAD • Za 25 mei 2019 | 11:58 • Zaterdag 25 mei 2019 | 11:58

In Landsmeer is een 20-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden na een achtervolging. Hij reed onder invloed in een gestolen auto waarin nog twee andere mannen zaten uit Oosthuizen en Purmerend. Na de achtervolging belandde de auto in een greppel.

Een politieman zag de auto in Landsmeer rijden en herkende die als gestolen. De wagen was na een proefrit niet teruggebracht. De agent waarschuwde collega's die met meerdere politieauto's op zoek gingen. De auto werd gesignaleerd, maar de Lelystedeling kreeg dat in de gaten en ging ervandoor. Hij reed met de auto door een slagboom bij een recreatieschip en probeerde met hoge snelheid te ontkomen. De achtervolging eindigde toen de auto in een greppel belandde.

Twee van de mannen sloegen op de vlucht, maar werden snel aangehouden. De derde man kon ontkomen en werd later in de nacht gevonden. De bestuurder uit Lelystad moest een speekseltest afleggen en testte positief op THC, de werkzame stof van hennep. Daarop werd ook een bloedproef afgenomen. Het bloed wordt door het Nederlands Forensisch Instituut getest op de aanwezigheid van drugs. De verdachte bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel