Bijna 140.000 euro opgehaald tijdens Kika Run

ALMERE • Zo 26 mei 2019 | 18:49 • Zondag 26 mei 2019 | 18:49

De Kika Run in Almere heeft net geen 140.000 euro opgebracht. De loop werd zondagmiddag gehouden op stadslandgoed De Kemphaan. Bijna 1000 enthousiaste hardlopers verschenen aan de start van de Run for Kika Almere. Het geld gaat naar het onderzoek naar kinderkanker.

Onder de deelnemers is de 5-jarige Evy. Zij is sinds negen maanden klaar met de behandeling tegen leukemie. Ze loopt samen met haar moeder Corlien de Kidsrun. Het geld voor het kankeronderzoek is hard nodig, vindt Corlien. "Leukemie is tegenwoordig goed te behandelen, maar er zijn nog veel soorten kanker waarbij dit niet zo is. Wij willen ons steentje bijdragen, zodat alle kinderen in de toekomst kunnen genezen van kanker."

Met een vrolijke high five aan de Kika beer komt Evy over de finish. Haar moeder is verrast. "Ze is dolenthousiast en rent weer gewoon een kilometer. Dat maakt me ontzettend trots. Twee jaar geleden wisten we niet eens of ze hier überhaupt nog zou staan." Team Evy heeft 1769 euro opgehaald, en dat levert haar een Kanjer medaille op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel