Verdachten moord Esther Paul niet vervolgd

ALMERE • Vr 31 mei 2019 | 12:09 • Vrijdag 31 mei 2019 | 12:09

Twee mannen die begin dit jaar zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Esther Paul uit Almere worden niet vervolgd. Er is onvoldoende bewijs. Dat bevestigt het OM na berichtgeving door de Telegraaf en Het Parool.

Het zwaar toegetakelde lichaam van de 43-jarige Esther Paul werd in april 2017 gevonden in het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Paul was de ex-vriendin van de veroordeelde drugscrimineel Frank G.

De politie ging al snel uit van een misdrijf en keek in de richting van G. Volgens Het Parool is Esther Paul waarschijnlijk doodgemarteld omdat ze twee Amsterdamse leden van motorclub No Surrender had getipt dat haar criminele ex-vriend een groot bedrag had liggen bij zijn moeder. Justitie heeft echter geen bewijs dat G. iets met de moord te maken heeft.

De twee mannen die begin dit jaar zijn opgepakt zouden Esther Paul hebben overgedragen aan haar latere moordenaars. Maar ook daarvoor is dus onvoldoende bewijs voorhanden.

De nabestaanden van Paul reageren in De Telegraaf teleurgesteld op het nieuws dat Justitie nu met lege handen staat. Ze vrezen dat het moordonderzoek een cold case-zaak wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel