Bewoners boos om leeftijdsverlaging seniorenflat

LELYSTAD • Za 1 juni 2019 | 14:56 • Zaterdag 1 juni 2019 | 14:56

Bewoners van de Brugflat in Lelystad zijn boos op woningcorporatie Centrada. Die heeft per brief laten weten dat de seniorenflat vanaf 1 juni niet meer alleen voor 60-plussers is. Voortaan zijn voor Centrada ook huurders vanaf 23 jaar welkom en daar zijn de bewoners niet blij mee.

Willy Goedhart is één van de boze bewoners. Zij heeft de handtekeningen verzameld van 20 van de 22 bewoners en die met een protestbrief opgestuurd naar de woningcorporatie. Zo tekenen ze bezwaar aan tegen de komst van jongere bewoners.

"Jongeren maken lawaai"
Goedhart en haar medebewoners zijn bang dat de rust verdwijnt en dat er overlast veroorzaakt gaat worden. "Jongeren maken nou eenmaal meer lawaai. En als er mensen met kinderen komen wonen dan hoor je dat natuurlijk ook meteen", legt Goedhart uit. Eén van de appartementen staat leeg en Goedhart is bang dat er meteen jongere mensen in komen te wonen.

Ook speelt mee dat de bewoners volgens Goedhart al jaren bezig zijn om elektrische deuren in het complex te krijgen voor mensen met een rollator. "Omdat het stempel seniorenwoning nu verdwijnt, zullen die deuren er ook wel niet meer komen", denkt ze. "Zo jagen ze ons vanzelf weg."

Veel woningen voor senioren
Centrada laat weten in overleg met Huurdersvereniging Ons Belang besloten te hebben dat de Brugflat niet langer exclusief beschikbaar is voor 60-plussers. Volgens hen zijn er relatief veel woningen voor senioren, omdat zij ook mogen reageren op het reguliere aanbod. De vraag voor woningen voor de doelgroep onder de 60 loopt hard op en op deze manier hoopt Centrada de huurwoningen sneller en beter te verdelen.

"Wij erkennen dat dit een verandering is voor de huidige bewoners en dat deze keuze niet voor iedereen als fijn ervaren wordt", laat Centrada weten. De corporatie houdt wel vast aan de beslissing ook jongeren in de flat toe te laten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel