Slager koopt kantoorpand om hotel van te maken

ALMERE • Zo 2 juni 2019 | 11:47 • Zondag 2 juni 2019 | 11:47

Slager en vastgoedondernemer Sjan van Ettekoven wil aan de Landdrostdreef in Almere een kantoor ombouwen tot hotel. Een gedeelte van het pand blijft wel kantoorruimte. Het gaat om de Eurotoren, waar voorheen USG People in zat.

Er moeten in totaal 108 hotelkamers komen op de derde tot en met de elfde verdieping. Op de tweede en twaalfde tot en met negentiende verdieping blijven dan kantoren. Op de begane grond zit de entree, verder komen er sportfaciliteiten en een horecavoorziening. Ook is in de vergunning gevraagd om een uitbouw in de vorm van een serre.

Van Ettekoven is eigenaar van slagerij Chateau Briand in Hilversum en bezit daarnaast verschillende grote panden. Eén daarvan is kasteel Beverweerd, in de buurt van Utrecht.

Het is niet de eerste keer dat een kantoorgebouw in Almere wordt omgebouwd tot hotel. Eerder gebeurde dat met één van de twee WTC-torens achter het Centraal station.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel