Konikpaarden in juli van Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland

LELYSTAD • Ma 3 juni 2019 | 19:09 • Maandag 3 juni 2019 | 19:09

150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen worden volgende maand naar hun nieuwe leefgebied in Wit-Rusland vervoerd. Eerst worden ze vanaf volgende week 30 dagen geïsoleerd in een vangweide en gescheiden gehouden van andere grote grazers in de Oostvaardersplassen.

Deze week is Staatsbosbeheer bezig met het aanleggen van de vangkraal, het deel van de vangweide waar de paarden worden geplaatst voor ze op transport gaan. In de vangweide komen 200 paarden te staan zodat Staatsbosbeheer een goede selectie kan maken bij de beoordeling welke dieren naar het natuurgebied in Wit-Rusland vertrekken.

Staatsbosbeheer brengt de dieren in de vangweide meerdere keren per week hooi en er zijn drinkplekken aangelegd. De verhuizing van de konikpaarden is onderdeel van het nieuwe beheerbeleid van de provincie Flevoland rond de grote grazers. Het aantal dieren moet worden teruggebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel