Politie toont beelden van twee overvallen op fietsenwinkel

ALMERE • Di 4 juni 2019 | 16:41 • Dinsdag 4 juni 2019 | 16:41

De politie toont dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden van twee overvallen die zijn gepleegd op een fietsenwinkel in de Almeerse Muziekwijk. De eigenaar, een fietsenmaker van 54, raakte bij de eerste overval levensgevaarlijk gewond.

De eerste overval vond plaats in maart. Twee mannen renden de winkel binnen en bedreigden de fietsenmaker, zijn vrouw en twee klanten met messen. Toen de eigenaar met een stuur een tik uitdeelde om de mannen weg te jagen, werd hij zo'n 10 cm diep gestoken.

De Almeerder ging zo snel mogelijk weer aan het werk in zijn winkel. "Het liefst zou ik stoppen. Maar ja, ik heb ook een hypotheek en drie kinderen die willen eten, dus ik ga maar door".

In april probeerden twee mannen opnieuw zijn zaak te overvallen. De overvallers zijn in beide gevallen gefilmd. De politie hoopt op tips van mensen die hen herkennen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel