Gemeente treedt op tegen verkeerd afgemeerde bootjes

ALMERE • Wo 5 juni 2019 | 21:20 • Woensdag 5 juni 2019 | 21:20

De gemeente Almere gaat optreden tegen eigenaren die hun bootjes verkeerd afgemeerd hebben. Dat meldt de gemeente op Facebook. Ook als bootjes verwaarloosd worden gaat de gemeente handhaven.

Als de eigenaar van de boot onbekend is, wordt een notitie op het vaartuig geplakt en publiceert de gemeente een aankondiging dat de boot wordt verwijderd. De eigenaar heeft dan enige tijd om de boot alsnog te verplaatsen naar een plek waar afmeren wel mag. Wordt daar niet aan voldaan, dan haalt de gemeente de boot weg. De kosten daarvan kunnen worden verhaald op de eigenaar.

Boten die niet worden opgehaald, worden of geveild of vernietigd, afhankelijk van de staat waarin de boot verkeert. Als het vaartuig wordt verkocht, heeft de eigenaar recht op terugbetaling van de opbrengst na aftrek van de gemaakte kosten.

De gemeente Almere heeft een kaart gepubliceerd waar precies aangegeven staat waar bootjes mogen liggen. De gemeenten Lelystad en Noordoostpolder kennen een dergelijke regeling ook.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel