Grote brand in berg plastic afval

EMMELOORD • Do 6 juni 2019 | 18:17 • Donderdag 6 juni 2019 | 18:17

Op het woonwagenkamp aan de Hoefbladstraat in Emmeloord heeft donderdagavond een grote brand gewoed. Het vuur ontstond rond 18 uur in een berg met plastic afval.

De brandweer rukte met veel voertuigen uit. Volgens een woordvoerder was het op de plek van de brand lastig om voldoende bluswater te vinden. Dit moest over een grotere afstand worden aangevoerd. Brandweerlieden uit Marknesse, Ens, Nagele en Lelystad hebben geholpen bij het bestrijden van de brand.

De zwarte rook was tot in de verre omtrek te zien. Rond de plaats van de brand was het druk. Veel mensen kwamen een kijkje nemen. De brandweer riep toeschouwers op om uit de rook te blijven.

Rond 19:45 uur werd begonnen met nablussen. Dat ging door tot middernacht. Er zijn volgens de brandweer geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen vrijgekomen. Over de oorzaak is van de brand is nog niets bekend.


beelden via John David Verolme

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel