Cultuursector Almere presenteert zich tijdens Ally's Goud

ALMERE • Vr 7 juni 2019 | 6:26 • Vrijdag 7 juni 2019 | 6:26

Diverse ondernemers uit de culturele sector in Almere presenteerden zich donderdagavond bij Ally's Goud. Artiesten, theatermakers en kunstenaars konden elkaar ontmoeten en elkaar informeren: wat doen wij, wat doen jullie en kunnen we iets aan elkaar hebben.

De bijeenkomst is een idee van projectbureau StrandLAB. "We willen juist de niet bekende namen een kans geven om zich te presenteren", zegt Saskia Grogniet-Vijn van StrandLAB. Dit projectbureau maakt in opdracht van de gemeente Almere en de provincie culturele en recreatieve initiatieven mogelijk op en rond het Almeerderstrand. Het doel is de culturele uitstraling van de stad te versterken. "StrandLAB wil juist het experimentele programmeren."

Real life agenda
Ally's Goud werd georganiseerd door het Programmeursgilde. De avond is een voorproefje van wat er op de agenda staat. Om ons lekker te maken. "Het is een real life culturele uitgaansagenda", zegt Aldo Bruining. "De makers vertellen je zelf wat ze gaan doen in plaats van dat je dat op al die verschillende sites zelf moet gaan uitzoeken."

Maar Ally's Goud is niet zozeer bedoeld voor het publiek uit de zaal. De avond is bedoeld als netwerk-evenement. "Makers komen hier met elkaar in contact. Het is een kruisbestuiving waar mogelijk mooie vormen van samenwerkingen uit voort kunnen komen", zegt Bruining.

Sneak preview
Op de avond zijn dan ook geen voorproefjes van optredens te zien. "Daarvoor zul je echt naar de optredens van de artiesten zelf moeten gaan", zegt Saskia Grogniet-Vijn van StrandLAB. "Dit is echt een 'sneak preview' van wat voor moois er allemaal aan gaat komen. We wilden zoveel mogelijk makers de kans bieden zichzelf te presenteren. Voor publiek en voor die andere makers van cultuur." Ally's Goud gaat over het aanbod in de komende vier maanden. In het najaar komt een volgende avond met previews.

Samen iets nieuws bedenken
Een van de aanwezige artiesten is Jaysi Noten van Potje Jam. Hij organiseert hiphop-jamsessies met relatief onbekende muzikanten. Hij presenteert zich bij Ally's Goud om naamsbekendheid te krijgen; "Er is best weinig plek voor nieuwkomers om zich te ontplooien. Je ziet dat op alle festivals dezelfde artiesten weer op het podium staan. En dat terwijl er zoveel talenten op zoek zijn naar een plek om op te treden." Noten wil tonen 'wat er mist in Almere en wat er kan komen'. Hij ziet de avond als een mooie gelegenheid om met andere cultuur-aanbieders in contact te komen: "Ik ken lang niet iedereen hier. En zij kennen mij niet. Maar misschien als we elkaar leren kennen dat we samen iets nieuws kunnen bedenken. Dat zou geweldig zijn".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel