Wateroverlast in provincie

FLEVOLAND • Ma 10 juni 2019 | 20:10 • Maandag 10 juni 2019 | 20:10

Op verschillende plaatsen in Flevoland is maandagavond wateroverlast ontstaan door de heftige regenval. Vooral Lelystad en Biddinghuizen werden getroffen.

Rond half acht barstten er op verschillende plekken in Flevoland zware regenbuien los. Dat zorgde vooral aan de westelijke kant val Lelystad voor problemen. De brandweer van Lelystad was de hele avond in de weer met de drie eigen tankspuitwagens, en werd geholpen door twee wagens uit Swifterbant en Almere.

De brandweer kreeg in totaal 40 meldingen van wateroverlast, de meeste vanuit de Jol, de Tjalk en de Kempenaar. Straten stonden blank en in diverse wijken liepen huizen, garages en kelders onder. Ook Batavia Stad kampte met ondergelopen winkels.

Basisschool gesloten
Basisschool De Grundel is dinsdag gesloten omdat de lokalen blank staan. Ouders hebben bericht gekregen hun kinderen thuis te houden.

Het dak van supermarkt PLUS Postma was niet bestand tegen de hoosbuien. Op de Facebookpagina van de winkel is te zien hoe het water binnenstroomt.

Volgens eigenaar Jan Postma is het een geluk bij een ongeluk dat de lekkage vrij lokaal in het winkelpand lijkt te zijn. De medewerkers zijn er in geslaagd alles weer op te ruimen, zodat de zaak dinsdag gewoon weer open kon.

Het water zorgde op diverse plaatsen voor zogeheten sinkholes. Het zand onder de bestrating spoelt dan weg, waardoor er gaten in de weg ontstaan. Op de Zeepaert zakte een camper weg in zo'n gat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel