Start werkzaamheden De Helling

DRONTEN • Di 11 juni 2019 | 20:35 • Dinsdag 11 juni 2019 | 20:35

De Helling nabij het centrum van Dronten wordt vanaf woensdag heringericht. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via Gangboord en De Oeverloper.

De werkzaamheden zijn onderdeel van een project om De Helling en De Noord veiliger en aantrekkelijker te maken. Het gebied krijgt fietsstroken, een breed voetgangersgedeelte en een smallere weg. Ook komen er 25 extra parkeerplaatsen en worden er langs de route bomen geplant.De werkzaamheden bij De Helling gaan in twee fases. Tijdens het eerste gedeelte wordt het deel van de rotonde Gangboord-De Helling tot net voorbij het kruispunt met De Schans opengebroken. Opritten en garages die aan die weg grenzen zijn dan tijdelijk niet bereikbaar voor voertuigen. Om de overlast te beperken worden er aan De Dukdalf tijdelijk extra parkeerplaatsen gecreëerd.

Deze fase zal zo'n vier weken duren. De tweede fase begint direct daarna en loopt van de rotonde tot aan Het Diep. De werkzaamheden zullen voor de zomervakantie klaar zijn.

De Noord wordt na de vakantie aangepakt. Die werkzaamheden worden voor het eind van het jaar afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel