Gemeente wil meedoen aan proef legale wietteelt

LELYSTAD • Wo 12 juni 2019 | 17:14 • Woensdag 12 juni 2019 | 17:14

Lelystad heeft zich officieel aangemeld voor de proef met legale wietteelt. De gemeente Almere deed dat eerder al.

Het experiment is een initiatief van het landelijke D66 om georganiseerde misdaad en onveilige thuiskweek tegen te gaan. De partij wil eigenlijk dat de wietteelt in heel Nederland gelegaliseerd wordt, maar dat stuit op veel politieke weerstand. Daarom wordt nu eerst een proef gedaan met zo'n zes tot tien gemeenten.

Gemeenten die mee willen doen aan het experiment konden zich tot 10 juni aanmelden. Een commissie gaat nu beslissen welke plaatsen definitief mee mogen doen. Dat wordt waarschijnlijk ergens in het derde kwartaal van dit jaar bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • wijnschenk

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  ja maarrrr je kan het al "legaal" kopen???
  oh ja gedogen heet dat.
  raar landje toch.......

  reageer
 • Dr. Jake

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Met deze voorwaarden is het gedoemd te mislukken : Economisch gezien niet haal-werkbaar voor de koffieshops. Dit net alsof in elk cafe/restaurant ovrral dezelfde alcoholvrije bieren verkocht mogen worden voor het dubbele prijs van nu terwilj in supermarkten en sliterijen nog van alles te koop is voor de helft van resp. huidige prijs. Wie gaat er dan nig naar zo een cafe ?
  De legaal gekweekte wiet zal maar weinig keuze, minder sterk en veel duurder zijn want de teler moet veel meer echte kosten betalen/afdragen dan de illegale. Denk alleen maar aan ENERGIE/-stroomkosten loon- en BEVEILIGINGskosten. En winstbelating (en zelfs hoogstwaarschijnlijk btw). De cofeeshops moeten hun vaste kosten kunnen betalen dus zal een wietje van nu 9,50€ minstens 17€ worden. Dus komt er straathandel of veel meer ‘wiettoerisme’ in A’dam en zijn de coffeshops leeg. En geen ene ,ook normale ondernemer, kan & zal niet gedwongen worden onder kostprijs en dus met verlies te gaan verkopen/draaien. Dan maar sluiten. Ben je nog verder van huis en nog minder grip en/of zicht op softdrugs gebruik dan nu. (En het gaat dus helemaal niet om grote winsten te draaien maar wel om de zaak gewoon te kunnen runnen. (Huur-,energie, personeels!-security-kosten etc. !)

  reageer
 • Dr. Jake

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  @Klaas : Wat us er hier aan onzinnig ? Leg/onderbouw je stelling eens ipv van maar te roepen : onzin.
  Ik herrinner je nog aan de invoer van de wietpas (in het zuiden van het land). Toen bleven ook de coffeshops leeg (vanwege ern verplichtte registratie (incl. Nedelandse / inheemse klanten) en geen buitenlanders(ook al wonen ze hier)) en kwam er sterke overlast met aan elke hoek een straatdealer (bv in Heerleen en Maastricht).
  De cofeeshops worden nu gevraagd bij het kruisje te tekenen dat ze meedoen terwijl de tekst resp. de voorwaarden etc. van het contract nog niet (zwart op wit) zijn vastgelegd. Dus net een Blanko-Cheque.
  Ga jij zomaar iets tekenen als je niet weet wat jij tekent ?

 • Dr. Jake

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  De enigste minimale kans om ziets (gedeeltelijk) te laten lukken is de coffeshops zelf te laten telen er er niet nog een duure tussenhandelaar erbij te zetten. EN - Het een open & vrijwillig dysteem te maken en de klanten coffeshops beetje bij beetje deze ‘nieuwe’ produkten aan te bieden naast de vertrouwde. Je moet het zo zien zoals de intoductie & aanbod van biologische produkten/voedsel in de supermarkten. Wie mer wil & kan betalen voor een “veiliger” produkt, kan dat dien maar wordt en niet toe gedwongen.

 • Klaas

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  wat een onzin , dit is een mooi plan .

 • jhytr

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  ik ben bang dat je gelijk hebt

 • Marjo

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Geen vliegveld dan maar wiet gaan kweken..

  reageer
 • Marco

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Deze combinatie begrijp ik niet maar volgens mij slaat het nergens op.

 • Joop

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  O ja dus het kan nog gekker slim om een om een ver sufde generatie van jonge gebruikers op te bouwen sigaretten mag niet maar die wiet roken kan het is veel meer kanker verwekend dan een sigaret.

  reageer
 • Sander

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Feitelijk gezien onjuist, Joop:

  1.Crack
  2.Heroïne
  3.Tabak
  4.Alcohol
  5.Cocaïne
  6.Methamfetamine
  7.Amfetamine
  8.GHB
  9.Benzodiazepinen (slaap- en kalmeringsmiddelen)
  10.Cannabis
  11.Ketamine
  12.XTC
  13.Khat
  14.LSD
  15.Paddo’s.

  Aldus het RIVM met de lijst schadelijkste drugs. Kortom, foutieve statement.

 • Bezem

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Wiet slechter dan tabak... gaat 't goed?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert