'Jong erfgoed in de gevarenzone'

FLEVOLAND • Do 13 juni 2019 | 7:00 • Donderdag 13 juni 2019 | 7:00

"Het lijkt er wel op hoe jonger het erfgoed is, hoe meer het in de gevarenzone dreigt te komen." Peter Nijhof van erfgoedvereniging Heemschut maakt zich zorgen om de historische gebouwen en plekken in Flevoland. Volgens hem wordt onderschat hoe waardevol sommige gebouwen zijn.

Toch ziet Nijhof in sommige plaatsen een kentering. "Almere heeft een goed beleid onder de titel 'Iconen van Almere'. Daar hebben ze ook bewoners gevraagd welke gebouwen zij belangrijk vinden en waar wij zuinig op moeten zijn."

Een gebouw waar Flevoland zuinig op moet zijn, is het Smedinghuis in Lelystad, vindt Nijhof. Het kantoorgebouw werd in 1972 gerealiseerd in opdracht van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders. Het gebouw wordt nu gebruikt door Rijkswaterstaat. In 2003 vond er een grote brand plaats in het gebouw. Drie jaar later was het weer volledig gerenoveerd. "Het is een buitengewoon markant gebouw, dat voor de hele provincie van belang is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel