Piet van IJzendoorn benoemd tot Ridder

ZEEWOLDE • Za 15 juni 2019 | 13:38 • Zaterdag 15 juni 2019 | 13:38

Piet van IJzendoorn uit Zeewolde heeft zaterdag uit handen van burgemeester Gerrit Jan Gorter een koninklijke onderscheiding ontvangen. Van IJzendoorn is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de alternatieve landbouw en de professionalisering van zorgboerderijen.

Van IJzendoorn is ondernemer en eigenaar van multifunctioneel agrarisch bedrijf Zonnehoeve. Op zijn terrein is sinds eind jaren '90 ruimte voor jongeren en jongvolwassenen die moeite hebben zich staande te houden in de maatschappij. Momenteel bestaat dat vooral uit dagbestedingsactiviteiten en begeleid wonen.

Alternatieve landbouw
Daarnaast heeft hij zich op vele manieren ingezet voor de promotie en verdere ontwikkeling van de alternatieve landbouw. Hij onderzocht bijvoorbeeld hoe met goede vruchtwisseling en natuurlijke bemesting geen dure en milieubelastende kunstmest nodig is, en dat een uitgekiend fokprogramma gezonde koeien voortbrengt.

Ook werkte hij mee aan verschillende wetenschappelijke onderzoeken van de Wageningen Universiteit en het Bolk Instituut. Als sinds 1979 is Van IJzendoorn als vrijwilliger actief bij organisaties die zich inzetten voor landbouw en voedsel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel