Hortus! Zo gaat de nieuwe Floriadewijk heten

ALMERE • Za 15 juni 2019 | 13:11 • Zaterdag 15 juni 2019 | 13:11

Hortus. Zo moet de toekomstige stadswijk op het Floriadeterrein in Almere gaan heten. Dat heeft wethouder Loes Ypma bekendgemaakt tijdens het Floriade Festival.

Halverwege volgend jaar zullen de eerste woningen verrijzen. Die doen tijdens de Wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 dienst als paviljoen en zullen na de Floriade worden aangeboden als huurwoningen. Voorafgaande aan de Floriade worden er ongeveer 330 woningen gerealiseerd en erna de overige 330.

De naam Hortus is een voorstel van de combinatie Amvest/Dura Vermeer die de Floriadewijk aanlegt. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad moeten nog akkoord gaan.

Op de tweede editie van het Floriade Festival zijn het hele weekend allerlei activiteiten rond het thema 'groen'. Zo gaat er vanuit het centrum een pendelboot naar het Floriadeterrein, is er een streekmarkt, gaat een Floriade-fietstocht langs groene locaties en wordt het NK-kersenpitspugen gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel