Druk bezochte 35e editie Oldtimerdag

LELYSTAD • Zo 16 juni 2019 | 16:37 • Zondag 16 juni 2019 | 16:37

Voor de 35e keer werd dit jaar de Oldtimerdag in Lelystad gehouden. Ondanks de regen in de middag vergaapten zich dit jaar volgens organisatie ruim 22.000 bezoekers aan 400 klassieke en historische auto’s.

"Het is hét feestje van Lelystad", zegt organisator Mike van der Meulen. "Je ziet hier auto’s van een paar miljoen tot een paar duizend euro”. In dit jubileumjaar van de Oldtimerdag werd ook het 100 jarig bestaan van Citroën gevierd en het 110-jarig bestaan van Bugatti. Een oudere man in zo'n prachtige maar krappe oldtimer heeft toch wat te klagen. "Zeer oncomfortabel, je krijgt olie op je broek en water in je ogen", zegt de bejaarde bestuurder met Duits accent.

Wie genoeg had van al dat rijden op het droge, kon ook een stukje het water op met een amfibie-auto. "Hartstikke leuk", zegt een vrouw vanaf de achterbank. "Hebben we vorig jaar ook gedaan dus nu nog maar een keer".

Stadscompliment
Bij de opening van de Oldtimerdag reikte burgemeester Adema een Stadscompliment uit aan de familie Van der Meulen. William en Tineke van der Meulen zijn vanaf de eerste editie in 1984 de stuwende kracht achter het evenement. Ook zoon Mike is nauw bij de organisatie betrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel