Wat wil de politiek met Nobelhorst?

ALMERE • Di 18 juni 2019 | 20:11 • Dinsdag 18 juni 2019 | 20:11

Nu de Almeerse wijk Nobelhorst voor de helft klaar is, moet de gemeenteraad besluiten nemen over de verdere ontwikkeling van het stadsdeel. Het college van burgemeester en wethouders heeft een aantal verschillende toekomstscenario's aan de politiek voorgelegd. Het is aan de raad om daar een keuze uit te maken. De zienswijzen van de politieke partijen lopen uiteen.

In Almere Nobelhorst zijn minder woningen gebouwd dan gepland. De PvdA wil dat tekort compenseren in de komende bouwfasen door iets meer woningen te realiseren. De PVV vindt dat een slecht idee omdat dat het karakter van de wijk zou aantasten.

Het college van burgemeester en wethouders wil verder een gepland winkelcentrum in het midden van Nobelhorst verplaatsen naar de rand van de wijk. Ook daar lopen de meningen over uiteen. Volgens het college is het verstandig om dat winkelcentrum tussen Nobelhorst en Oosterwold aan te leggen. De PvdA vindt dat ook een goed idee. Op de ruimte die dan vrijkomt in Nobelhorst kunnen dan alsnog woningen komen. Daarnaast zal het winkelcentrum aan de rand van de wijk een boel verkeersdrukte schelen.

Verkeersdruk
De PVV is het daar helemaal niet mee eens. De bewoners zouden voorzieningen liever in de wijk hebben dan een eind verderop. De partij vindt de voorgestelde verkeersdruk overdreven. De verdere ontwikkeling van Nobelhorst staat voor komende donderdag gepland tijdens de politieke markt

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel