Fors meer inbraken in zomer

ZEEWOLDE • Di 18 juni 2019 | 21:25 • Dinsdag 18 juni 2019 | 21:25

Het aantal inbraken ligt in Flevoland 's zomers fors hoger dan in de winter. Dat blijkt uit onderzoek van het AD, dat het aantal zomerinbraken in de afgelopen twee jaar onder de loep nam. Flevoland komt er opvallend slecht uit.

Zo werd er in de onderzochte zomermaanden in Zeewolde drie keer zoveel ingebroken als in de overige maanden. Dat is vooral te verklaren door een fiks aantal inbraken in augustus 2017 bij vakantiehuisjes op de Eemhof. In totaal waren er die maand 25 inbraken in Zeewolde, terwijl in andere maanden het aantal inbraken tussen de 1 en de 5 schommelt. Volgens de politie ging het ook om één inbreker, die is aangehouden.

Bij de gemeente Urk is een stijging van 47 procent te zien. Lelystad heeft in de zomer 34 procent meer inbraken. Alleen de gemeente Noordoostpolder heeft weinig last van zomerinbraken.

Beruchte inbraakperiode
De zomer is een beruchte inbraakperiode. Dieven houden goed in de gaten welke huizen onbewoond zijn. Zo kijken ze of mensen hun caravan aan het inpakken zijn en komen dan een paar dagen later langs. De politie adviseert vakantiegangers net te doen of hun huis wel bewoond is. Dat kan door bijvoorbeeld kopjes op tafel te laten staan en met tijdschakelaars het licht aan en uit te doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel