Windpark mag drempelbedrag investeerders bepalen

NOORDOOSTPOLDER • Wo 19 juni 2019 | 23:23 • Woensdag 19 juni 2019 | 23:23

Westermeerwind BV heeft een rechtszaak gewonnen die was aangespannen door 32 agrariërs. De boeren stapten naar de rechter omdat ze vinden dat in 2001 is afgesproken dat ze vanaf 50.000 euro per persoon mochten investeren in het windpark. Na jaren wachten is dat minimum bedrag bijna vertienvoudigd, naar 467.000 euro per persoon.

De rechter oordeelde dat de groep niet aannemelijk heeft kunnen maken dat zij tegen gunstigere voorwaarden dan andere omwonenden mochten deelnemen in het windpark. De boeren hebben nu drie maanden de tijd om met hun advocaten te bekijken of het zin heeft om in hoger beroep te gaan.

De rechter oordeelde dat de boeren wel allemaal de kans moeten krijgen om te participeren in het project. Ook zij die zich nog niet hebben ingeschreven, moeten alsnog die kans krijgen. Westermeerwind BV mag daarbij zelf bepalen hoeveel inleg betaald moet worden. Projectleider Anne de Groot van Windpark Westermeerwind hoopt dat het windpark deze langslepende kwestie nu definitief achter zich kan laten.

Ruim 400 inwoners van de gemeenten Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland hebben inmiddels voor ruim 8 miljoen euro in het project gestoken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel