Veel belangstelling voor meeloopdag in onderwijs

LELYSTAD • Do 20 juni 2019 | 13:37 • Donderdag 20 juni 2019 | 13:37

150 belangstellenden liepen donderdag een dagje mee op verschillende scholen in Lelystad. Dit deden ze om te kijken of lesgeven iets voor hen is.

De speciale meeloopdag is georganiseerd door de gemeente en schoolbesturen. Ze hopen hiermee mensen te werven om het lerarentekort in de stad op te lossen. Deelnemers konden ervaren hoe het is om leraar te zijn. Zo mochten ze bijvoorbeeld samen met een juf of meester zelf een les verzorgen.

Volgens onderwijswethouder Elly van Wageningen zijn er minimaal 40 fulltimers nodig in het onderwijs. Daarnaast hebben scholen grote moeite om invallers te vinden bij ziekte.

Vervolgtraject
De deelnemers aan de meeloopdag krijgen informatie over het onderwijs in Lelystad. Ze kunnen na de meeloopdag contact opnemen met de schoolbesturen, om samen te kijken wat de vervolgstappen zijn om leerkracht te kunnen worden.

In totaal waren er 180 aanmeldingen voor de meeloopdag. Voor de 30 belangstellenden die donderdag niet mee konden lopen, wordt gekeken naar een alternatief.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel