Extra drinkwater voor konikpaarden, geen schaduwplekken

FLEVOLAND • Vr 21 juni 2019 | 16:53 • Vrijdag 21 juni 2019 | 16:53

In de Oostvaardersplassen worden dinsdag extra drinkbakken geplaatst voor de konikpaarden. Ze komen in de vangweide waar op dit moment zo'n 200 paarden in quarantaine verblijven. Ze staan daar afgezonderd, omdat ze binnenkort op transport gaan naar Wit-Rusland.

In de weide zijn al drinkbakken aanwezig, maar vanwege het warme weer dat in aantocht is worden dat er nu meer. De temperatuur kan volgende week oplopen tot boven de 30 graden. De drinkbakken worden regelmatig gevuld met vers water.

Verkoeling door de wind
Het aanleggen van schaduwplekken is volgens Staatsbosbeheer niet nodig. "De ervaring met de paarden in de Oostvaardersplassen is dat ze tijdens hitte, net als vorige zomer, op de open vlakte blijven en niet de beschutting van bijvoorbeeld het Kotterbos opzoeken."

Staatsbosbeheer zegt dat de paarden verkoeling door de wind in het open gebied verkiezen boven de schaduw van bomen. "Konikpaarden kunnen prima tegen de warmte. Deze ervaring leert ons dat het niet zinvol is om momenteel beschutting aan te gaan leggen in de vangweide," aldus Staatsbosbeheer.

In het gebied zullen permanent mensen aanwezig zijn om in de gaten te houden hoe het met de paarden gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel