Honderden bezoekers zien zon opkomen bij Sunsation

LELYSTAD • Za 22 juni 2019 | 11:05 • Zaterdag 22 juni 2019 | 11:05

Zo'n 500 mensen kwamen vrijdagavond en zaterdagochtend vroeg af op Sunsation. Dit festival vond plaats bij het observatorium Robert Morris bij Lelystad. Het was de 38e editie. Daarmee is dit culturele festival het oudste van Flevoland.

Het festival stond vooral in het teken van poëzie, onder andere Bart Chabot droeg gedichten voor. Juul Baars werd vrijdagavond officieel geïnstalleerd als nieuwe stadsdichter van Lelystad.

Ook dit jaar vond het hoogtepunt weer plaats op de zaterdagochtend. Om 05:30 uur werd de opkomende zon begroet. Het observatorium staat op de zaterdag tijdens Sunsation namelijk het dichtst op de Zonnewende. Het landschapskunstwerk is op zo'n manier gebouwd dat de zon aan het begin van de zomer precies opkomt tussen twee stenen die in een V-vorm zijn geplaatst. Niet ieder jaar is de opkomende zon goed te zien, maar dit jaar hadden de bezoekers van Sunsation geluk.

In november 2018 overleed Robert Morris, de ontwerper van het Observatorium, op 87-jarige leeftijd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel