Gemeente BBQ voor BN'ers wordt vega-feestje

ALMERE • Za 22 juni 2019 | 20:33 • Zaterdag 22 juni 2019 | 20:33

De jaarlijkse barbecue van de gemeente Almere voor bekende Nederlanders wordt vegetarisch. Dat schrijft burgemeester Franc Weerwind in de uitnodiging aan de gasten. In de brief van de gemeente, die in handen is van Omroep Flevoland, staat: "Tijdens een vegetarische barbecue informeer ik u over de ontwikkelingen van onze mooie stad."

Wanneer de barbecue plaatsvindt, wil de gemeente niet zeggen. Gasten die toch een stukje vlees of vis willen eten, kunnen dat bij de gemeente aangeven. Eerder dit jaar besloot de gemeente Amsterdam om voortaan alleen nog maar vegetarische feestjes te geven. Burgemeester Weerwind organiseert de barbecue omdat de gemeente 'het fijn vindt om met de publieke figuren samen op te trekken'.

Op de barbecue serveert de gemeente 'lekkers uit Almere en omstreken'. Wat het dessert is, blijft ook voor de gasten een verrassing. De barbecue is exclusief voor BN'ers. Pers en andere niet-genodigden zijn niet welkom op de barbecue die op een geheime plaats wordt gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel