Gemeente gaat geen auto's verhuren

DRONTEN • Di 25 juni 2019 | 13:30 • Dinsdag 25 juni 2019 | 13:30

De gemeente Dronten gaat haar elektrische auto’s in de avond en de weekeinden niet verhuren. De gemeenteraad had gevraagd de mogelijkheden daartoe te onderzoeken. B en W hebben bijna anderhalf jaar nodig gehad voor dat onderzoek en schrijven nu: "De gemeente is geen verhuurbedrijf."

Het onderzoek was een initiatief van de fracties van GroenLinks en PvdA. Die stelden vast dat het gemeentelijke wagenpark in de avonduren ongebruikt stilstaat.

Het gemeentebestuur is tot de conclusie gekomen dat het niet wenselijk is de auto’s te verhuren. De gemeente denkt dat het lastig zal zijn om met commerciële partijen te concurreren. Ook zouden er allerlei praktische problemen, juridische en financiële risico’s kunnen zijn.

"De auto’s zijn allen voorzien van één of meerdere logo’s van de gemeente. Dit betekent dat eventueel roekeloos of hinderlijk gedrag van een bestuurder het imago van de gemeente schaadt”, schrijven burgemeester en wethouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel