31 aanhoudingen op Defqon.1

BIDDINGHUIZEN • Di 2 juli 2019 | 10:19 • Dinsdag 2 juli 2019 | 10:19

Er zijn 31 aanhoudingen verricht tijdens festival Defqon.1 in Biddinghuizen. Dat meldt de gemeente Dronten. De meeste aanhoudingen zijn gericht op het bezit van drugs. Enkele bezoekers zijn aangehouden voor het stelen van telefoons.

Tijdens het festival zijn er 90 geluidsklachten binnengekomen bij de Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek. Deze zijn zowel telefonisch als via de website gemeld. Na afloop van het evenement zijn er meer klachten binnengekomen. De klachten worden geanalyseerd en geëvalueerd.

Geluidsoverlast Veluwe
De geluidsoverlast richting de Veluwe was dit jaar minder dan vorig jaar. Dat zou blijken uit geluidsmetingen van de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Verder kwamen op het speciale WhatsApp-klachtennummer van de drie gemeenten rond de 130 meldingen van geluidsoverlast binnen.

Een derde van de klachten kwam van buiten de drie gemeenten, meldt een woordvoerder van Nunspeet. Vrijdag en zaterdag kwamen de meeste meldingen vooral uit Biddinghuizen en Dronten. Zondag draaide de wind en kwamen er meer meldingen, onder meer vanuit Doornspijk, Elburg, Oldebroek en Oosterwolde. Ook uit Kampen en Zwolle kwamen klachten over dreunende bas-geluiden.

Elburg, Nunspeet en Oldebroek kondigden eerder aan dat ze naar de rechter stappen vanwege de nieuwe omgevingsvergunning voor Lowlands en Defqon.1 in Biddinghuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel