Almeerders ergeren zich aan illegale afvaldumpingen

ALMERE • Ma 8 juli 2019 | 17:46 • Maandag 8 juli 2019 | 17:46

Bijna de helft van de Almeerders vindt illegale afvaldumpingen door andere inwoners een groot probleem. Dat blijkt uit Almere in de Peiling 2018. Dit onderzoek wordt eens in de twee jaar gedaan.

Momenteel kampt de gemeente met 651 dumpingen per week. Eerdere maatregelen om het dumpen te verminderen, werken minder goed dan gedacht. De gemeente had in 2016 de ambitie om het aantal gevallen ruim te halveren. De uiteindelijke daling was in twee jaar tijd slechts 13 procent.

Uit de peiling blijkt ook dat inwoners niet tevreden zijn over de manier waarop de gemeente het gedumpte afval verwijdert. Bijna een derde van de Almeerders is daar zeer ontevreden over. Vooral de ondervraagden uit Almere Poort en Pampus zijn ontevreden. Verder vindt 80 procent van de inwoners dat het onderhoud van paden, wegen en pleintjes achteruit is gegaan.

Stadsbewoners zijn wel zeer tevreden over de manier waarop het huishoudelijke afval wordt opgehaald. Bijna 80 procent van de ondervraagden is daar positief over. Ook vinden ze dat de afvalcontainers netjes worden achtergelaten na het legen.

Prettig wonen
Ondanks de ergernis over het afval, zijn bijna alle Almeerders blij om in de stad te wonen. Daarnaast zij ze steeds vaker trots op hun stad. In 2002 was ongeveer 30 procent van de ondervraagden trots op Almere. Nu is dat de helft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel