Antieke veerboot nu gebruikt voor vaartochten

LELYSTAD • Zo 14 juli 2019 | 17:04 • Zondag 14 juli 2019 | 17:04

De antieke veerboot MS Waddenzee vaart sinds dit weekend rond Lelystad. Waar het schip van 1920 tot 1960 gebruikt werd als veer tussen Holwerd en Ameland, wordt hij nu gebruikt voor vaartochten. Bijvoorbeeld naar de Marker Wadden en het Werkeiland.

Eigenaren Ans en Georg Fromm hebben de boot vorig jaar helemaal opgeknapt en aangepast naar de huidige eisen en normen. Waar er eerder 320 passagiers en 7 auto's mee naar de overkant werden gebracht, kunnen nu nog maar 125 passagiers aan boord.

"Zo zijn we geen pakezelboot meer, zoals hij vroeger gebouwd is. Dat geeft ook qua beleving bij de mensen aan boord dat je niet zomaar een passagiersschip bent, maar dat je met iets meer beleving aan boord rond kan lopen", legt schipper Georg Fromm uit.

In de vroegere bagageruimte is een expositie te zien over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. De verhalen worden verteld aan de hand van oude koffers. Daarin zitten spullen van de eerste bewoners van het Werkeiland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel