'We worden uit ons bed gedreund'

KRAGGENBURG • Zo 14 juli 2019 | 19:06 • Zondag 14 juli 2019 | 19:06

Het driedaagse Wildeburg Festival heeft, ondanks het regenachtige weer, ruim 11.000 bezoekers getrokken. Zij waren enthousiast, maar enkele inwoners van het nabijgelegen Kraggenburg waren niet te spreken over de geluidsoverlast.

Op de vierde editie van het festival was van alles te beleven. Zo rijdt er een wagentje met onbekende bestemming. "We gaan verdwalen", roept een vrouw. Gids Guus vertelt dat ze 'gevaarlijke dieren gaan spotten', en dat ze wel moeten uitkijken dat ze niet aangevallen worden.

Ook voor muziekliefhebbers is er veel te beleven. Zo wordt er in de ochtend gedanst bij een tent aan het strand, maar de muziek gaat door tot 05.00 uur 's nachts. "We worden al twee nachten uit ons bed gedreund", zegt Tina Hulsenbos uit Kraggenburg, dat een kleine vijf kilometer verderop ligt.

Organisator Jiska Roewan weet van de klachten. "We hebben persoonlijk contact met mensen die overlast bij ons melden", zegt ze. Hulsebos heeft daar niets van gemerkt. Een gratis toegangskaart voor het festival hoeft ze ook niet. "Ik hou liever mijn gehoor normaal".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel