'Poldertoren eind volgend jaar weer open'

EMMELOORD • Do 18 juli 2019 | 22:41 • Donderdag 18 juli 2019 | 22:41

De Poldertoren in Emmeloord kan eind volgend jaar weer in gebruik worden genomen. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder. Het college wil daarvoor eenmalig 650.000 euro uittrekken. Dat is nodig voor onderhoud en het geschikt maken van de toren voor nieuw gebruik.

De gemeente heeft het afgelopen jaar verschillende invullingen voor de toren onderzocht. Uiteindelijk is gekozen voor een mix van permanente en tijdelijke activiteiten op de verschillende etages. Welke dat zijn, is afhankelijk van de belangstelling. Vorig jaar zijn ruim honderd ideeën ingediend, die de gemeente nog bestudeert op haalbaarheid. In ieder geval wordt het uitzichtpunt op de twaalfde etage opengesteld voor het publiek.

Hart van Noordoostpolder
De Poldertoren vormt sinds 1959 het hart van de Noordoostpolder en diende decennia lang als watertoren. Tussen 2010 en 2013 zat sterrenrestaurant Sonoy gevestigd op de bovenste verdieping van de toren. Dat bedrijf sloot de deuren door aanhoudende lekkageproblemen.

De gemeenteraad van Noordoostpolder moet nog groen licht geven voor de nieuwe plannen. Het voorstel staat na de zomer op de agenda.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel