Bewoonster: 'In slaap gebeten door rat'

LELYSTAD • Vr 19 juli 2019 | 7:12 • Vrijdag 19 juli 2019 | 7:12

Bewoonster Mia Graaf van blok 8 Bastion in Lelystad zegt door een rat in haar wang gebeten te zijn terwijl ze lag te slapen. "Het was afschuwelijk. Ik durf nu niet goed meer te gaan slapen", zo vertelt de geschrokken bewoonster. Meerdere bewoners van het appartementencomplex hebben overlast van ratten gemeld, zo schrijft de beheerder van de woningen in een nieuwsbrief.

De meeste worden buiten gezien, maar Mia Graaf werd dus binnen door een rat verrast. "Ik werd 's nachts wakker en ik voelde wat plakkerigs op mijn gezicht. Dat bleek bloed te zijn. Ik hoorde ook gescharrel in de hoek van mijn slaapkamer. Ik deed alle lichten in huis aan. Toen zag ik dat het een rat was die uit de slaapkamer naar de keuken kwam lopen. Ik heb de achterdeur open gedaan en ben met mijn voeten hoog in de stoel gaan zitten, tot hij naar buiten ging. Ik durfde daarna niet meer naar bed te gaan."

Ongediertebestrijding
Dit voorval vond zo'n drie weken geleden plaats. Graaf schakelde zelf de ongediertebestrijding in en ook vanuit de gemeente zijn maatregelen getroffen, zo staat in de brief van de beheerder. "In de kruipruimtes is gif opgehangen en dat wordt elke woensdag gecontroleerd. Tot nu toe wordt er nog van gegeten heb ik begrepen, maar ik heb geen rat meer gezien. Gelukkig."

Van de rattenbeet lijkt de bewoonster fysiek niets te hebben overgehouden. Wel is het voor Graaf sindsdien moeilijk om 's avonds de slaap te vatten. "Zodra het donker wordt, zit ik maar langs de vloer te kijken en doe ik toch de lichten maar weer aan."

Buren zijn ook bang
Ook buurtbewoonster Maria Wierenga vindt het doodeng. Zij zag meerdere malen een rat in de tuin. "Een keer om 11:00 uur 's morgens en dezelfde avond nog een keer. Vorige week heb ik 'm ook nog zien lopen. Ik vind het verschrikkelijk. De buurvrouw is al gebeten, straks bijt 'ie nog een kind. Ik durf de achterdeur niet meer open te laten staan met mooi weer."

In de brief worden bewoners verzocht geen afval op de galerijen of buiten voor of achter de woningen te plaatsten maar direct in de containers te gooien.

Op Facebook hebben we gevraagd of onze volgers ook wel eens ratten en muizen in de buurt zien. Hieronder de uitslag:

Ook een stem uitbrengen? Ga naar onze Facebookpagina!

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel