Bemiddeling mislukt tussen snackbar en gemeente

LELYSTAD • Di 23 juli 2019 | 18:24 • Dinsdag 23 juli 2019 | 18:24

De bemiddelingspoging tussen de eigenaar van snackbar De Lekkerbek en de gemeente Lelystad is mislukt. De partijen stonden dinsdag voor de bestuursrechter in Almere. Tijdens de zitting werden de betrokkenen door de rechter aangespoord om alsnog tot een oplossing te komen, maar beide partijen wilden niets toegeven.

De aanleiding van het conflict is dat patatbakker Gabor Udvardi zijn bedrijf aan de Waagpassage moet verplaatsen. Dit omdat de gemeente de panden gaat slopen voor de bouw van het nieuwe uitgaanscentrum Theaterkwartier. Het bedrijf, dat de vader van Udvardi heeft opgericht, zit al 41 jaar op deze locatie.

Nieuwe locatie
De gemeente Lelystad heeft het huurcontract per 1 januari 2020 opgezegd en de ondernemer een nieuwe locatie aangeboden bij supermarkt Jumbo. Udvardi vindt die plek niet geschikt en zegt dat de gemeente hem had beloofd dat hij kon blijven zitten.

Udvardi liet tijdens de zitting weten niet geïnteresseerd te zijn in een nieuwe locatie. Hij wil of blijven zitten op de huidige plek of zijn bedrijf opheffen en daarvoor financieel gecompenseerd worden. De gemeente wil daarvoor niet meer betalen dan 128.000 euro. Volgens Udvardi is dit veel te weinig. "Ik sta met mijn rug tegen de muur. De zaak is mijn pensioen. Als ik stop dat moet de goodwill en inventaris genoeg opleveren om verder te gaan zonder eigen zaak."

Na een schorsing van de zitting werd duidelijk dat beide partijen geen compromis wilden sluiten. De rechter doet daarom op 11 september uitspraak in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel