Lidl Tjalk wil uitbreiden

LELYSTAD • Wo 24 juli 2019 | 19:26 • Woensdag 24 juli 2019 | 19:26

De Lidl-supermarkt in de Lelystadse wijk Tjalk wil uitbreiden. Het bedrijf heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor het veranderen en vergroten van het bestaande pand. De gemeente moet hierover nog een besluit nemen, maar het bedrijf hoopt nog dit jaar met de uitbreiding te beginnen.

Een woordvoerder van Lidl Nederland meldt dat de supermarkt aan de voorzijde wordt uitgebouwd. Hierdoor ontstaat meer ruimte en is er plek voor een groter groente- en fruiteiland. Het parkeerterrein wordt ook anders ingericht en krijgt meer groen. Op het dak van de winkel komen zonnepanelen.

De uitbreiding is de tweede sinds de supermarkt in de Tjalk zit. Een eerder pand op de plek van het toenmalige tuincentrum werd gesloopt om plaats te maken voor de bestaande winkel. Eind vorig jaar werd het parkeerterrein al vergroot na de sloop van de zaak van buitensportwinkel Raven.

Concurrenten klagen
Onomstreden is de uitbreiding niet. Concurrenten in het stadshart klagen al jaren over de ruimte die de supermarkten Lidl, Aldi en Boni hebben gekregen om te groeien in het winkelcentrum Tjalk. Daar kan gratis worden geparkeerd, terwijl in het stadshart moet worden betaald.

Bun Holding uit Almere, eigenaar van de Albert Heijn in het stadshart, vroeg de gemeente vorig jaar nog om de groei van de supermarkten in de Tjalk aan banden te leggen. Bun wilde dat de panden niet groter worden dan ze nu zijn. De gemeenteraad heeft de zienswijze om procedurele redenen toen niet overgenomen, omdat er op dat moment over een ander bestemmingsplan werd besloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel