Triade Juweliers stopt na 33 jaar

ALMERE • Do 1 augustus 2019 | 19:55 • Donderdag 1 augustus 2019 | 19:55

Na 33 jaar houdt Triade Juweliers op te bestaan. De juwelier zit sinds jaar en dag in het stadscentrum van Almere op de hoek van de Grote Markt.

De winkel sluit op 31 december zijn deuren. De reden is een combinatie van een flinke huurverhoging en met pensioen gaan. Eigenaren Jan en Irma Schotmans zijn ondertussen al 70 en 68 jaar.

Heftige tijd
Volgens Irma zijn ze al het hele jaar bezig met de verhuurder over de prijs. "Het is een hele heftige tijd", vertelt ze. "We zijn zelfs met advocaten bezig geweest. We wilden ook graag weer een andere juwelier in ons pand hebben, maar niemand had interesse."

Juweliers hebben het lastig de laatste jaren, zegt Irma. "Veel mensen kopen hun sieraden op internet. We maken ook horlogebandjes kleiner en dan zie je dat die op internet gekocht zijn. Dat doet dan toch wel een beetje pijn."

Oorgaatjes prikken
Triade is bij de meeste Almeerders bekend. Volgens winkeleigenaar Irma hebben veel inwoners hun eerste oorgaatjes laten prikken bij de juwelier. Tot de deuren eind dit jaar sluiten, kunnen klanten nog terecht voor reparaties en aankopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel