Van waterplantmaaisel naar bagagekar

ALMERE • Vr 2 augustus 2019 | 14:22 • Vrijdag 2 augustus 2019 | 14:22

Wat moet je met al het maaisel van waterplanten? Bagagekarretjes maken natuurlijk! Dat bedachten de Almeerse strandhaven Marina Muiderzand en een producent. Want de waterplanten tieren welig, dus die moeten gemaaid worden en in plaats van het maaisel weg te gooien, worden van de vezels nu bagagekarretjes gemaakt.

"We waren al tijden aan het denken over een toepassing voor het maaisel", vertelt bedrijfsleider Lisan Kox. "Het is zulk mooi materiaal, daar kan je echt wat mee. Denk aan waterplantpapier. Wij wilden het functioneel en duurzaam gebruiken. En wat zie je het meest op jachthavens? Bagagekarretjes!"

Logische toepassing
Deze karretjes staan bij de havens. Mensen kunnen ze lenen om hun spullen van de auto naar de boot te rijden, en andersom. "Elke haven heeft die, dus dat is voor ons een logische toepassing. We zijn toen in gesprek gegaan met technisch specialist Seijsener en die was ook meteen enthousiast", aldus Kox.

De karretjes worden op dit moment geproduceerd. Tijdens Hiswa te Water, dat van 4 tot en met 8 september in Lelystad wordt gehouden, worden de nieuwe karretjes gepresenteerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel