Sluizen Havenkwartier bijna klaar

ZEEWOLDE • Di 13 augustus 2019 | 22:46 • Dinsdag 13 augustus 2019 | 22:46

Het nieuwe sluizencomplex bij het Havenkwartier in Zeewolde is bijna klaar. Sinds dinsdag wordt er water gepompt in de vaarroute bij de sluizen. De officiële opening staat gepland voor 29 augustus.

Over ongeveer twee dagen is het vullen van de vaarroute klaar. Ondertussen worden de laatste werkzaamheden in en om de sluizen verder afgerond. Ook moet de brug bij de schutsluis nog voltooid worden zodat deze open kan om hogere schepen door te laten.

Tekst gaat door onder foto


Voordat boten daadwerkelijk door de sluis kunnen varen, volgen er eerst nog allerlei tests. Pas daarna wordt er water gepompt in het stuk sluis waarin boten het hoogteverschil van ruim 5 meter tussen het Wolderwijd en de Blauwe Diamant kunnen overbruggen.

Tekst gaat door onder foto


De sluis is open van 29 augustus tot half oktober. Dat is het eind van het vaarseizoen. De sluis moet handmatig worden bediend. Mogelijk wordt de sluis vanaf volgend jaar op afstand geopend en gesloten, zoals bij veel sluizen en bruggen in de provincie het geval is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel