OM eist celstraf voor incestverdachte

DRONTEN • Wo 14 augustus 2019 | 14:04 • Woensdag 14 augustus 2019 | 14:04

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar celstraf geëist tegen een Drontenaar die beschuldigd wordt van incest. De helft van de straf is voorwaardelijk. De 48-jarige man wordt beschuldigd van seksueel misbruik van zijn dochtertje. Het meisje was 4 jaar toen de incest begonnen zou zijn.

Het seksuele misbruik heeft volgens verklaringen plaatsgevonden tussen januari 2014 en september 2016. De man ontkent de beschuldigingen. Volgens hem is zijn schoonvader degene die zich aan het meisje vergreep. Dat zou hij ook bij zijn eigen dochter hebben gedaan toen zij jong was.

De schoonvader is degene die aangifte heeft gedaan tegen de Drontenaar. Volgens de man stond hij onder de douche met zijn kleindochter toen zij ineens ongepaste dingen begon te doen. Ze zei dat ze dat ook altijd bij haar papa deed, aldus de schoonvader van de verdachte.

Gedetailleerde verklaring
Het meisje werd uitgebreid verhoord over het misbruik. Ze vertelde heel gedetailleerd wat er allemaal was gebeurd. Ook toen haar ouders de schoonvader naar voren schoven als dader, bleef ze bij de verklaring dat haar vader het had gedaan.

De moeder van het meisje heeft tegen de politie gezegd dat ze niks wist over het misbruik. Ze zei dat haar man wel seksverslaafd was en veel porno keek. Het echtpaar ging eind vorig jaar uit elkaar, maar volgens de verdachte had dat niks met de zaak te maken.

Het meisje is in 2016 meteen uit huis geplaatst, net als haar broertje. De ouders mogen de kinderen alleen op afspraak en onder begeleiding zien. Het jongetje wil zijn vader niet meer zien, omdat hij bang voor hem zou zijn.

Genoeg bewijs
Hoewel de Drontenaar alles ontkent, is er volgens de officier van justitie genoeg bewijs tegen hem. Zij vindt vooral de expliciete verklaring van het slachtoffer overtuigend. Naast de celstraf wil het OM dat de man ook verplicht reclasseringstoezicht en behandeling voor mogelijke geestelijke problemen krijgt. De uitspraak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel