Kamervragen over verzegeling recreatiewoning

ZEEWOLDE • Do 15 augustus 2019 | 20:11 • Donderdag 15 augustus 2019 | 20:11

De Tweede Kamerfractie van de PVV heeft vragen gesteld aan de minister van binnenlandse zaken over de verzegeling van een recreatiewoning op Buitenplaats Horsterwold. Dat gebeurde afgelopen dinsdag op last van de gemeente Zeewolde.

De eigenaar van de recreatiebungalow zou er meer dan veertig weken per jaar wonen en dat is niet toegestaan. De gemeente Zeewolde heeft er voor gekozen om deze regels strikt te handhaven en aangekondigd vaker tot verzegeling over te gaan.

De PVV vindt deze handhaving veel te streng. De partij valt erover dat eigenaren niet het hele jaar in hun bungalow mogen en zegt in de Kamervragen dat Poolse arbeidsmigranten dat wel zouden mogen. Alexander Kops van de PVV: "Regels zijn regels, maar die zijn voor de mensen op dat vakantiepark helemaal niet duidelijk. De gemeente lijkt een soort heksenjacht te voeren tegen de bungaloweigenaren."

Eigenaren melden bij de PVV dat ze weggepest worden met bizarre controles. "Controleurs komen langs om te kijken of het gras vers gemaaid is en of er een auto op de oprit staat. Ik heb zelfs camerabeelden bekeken, dan zie je dat controleurs bij de ramen langslopen en zelfs foto's maken van het interieur", aldus Kops.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel