Gemeente zoekt exploitant toeristische attractie Werkeiland

LELYSTAD • Zo 18 augustus 2019 | 10:38 • Zondag 18 augustus 2019 | 10:38

De gemeente is op zoek naar een exploitant voor de beoogde toeristische attractie op het voormalige Werkeiland in Lelystad-Haven.

Volgens een woordvoerder is het nog altijd de bedoeling dat in het arbeidershuis Oostvaardersdijk 15 een informatiepunt en museum komen, waar het verhaal over de inpoldering wordt verteld. De verwachting is dat het college van b en w in september een plan presenteert.

Grondige renovatie
Vorig jaar oktober werd bekend dat de gemeente het pand op het Werkeiland had gekocht. De woning verkeert in slechte staat en moet grondig gerenoveerd worden. Dat gebeurt pas als de exacte toeristische invulling bekend is en duidelijk wordt welke partij de exploitatie op zich neemt. Batavialand is één van de partijen die in beeld is. Met Lely-kenner (Cornelis Lely, architect van de inpoldering) Ed Voigt wordt gesproken om gebruik te maken van zijn museale collectie.

Op dit moment wordt Oostvaardersdijk 15 anti-kraak bewoond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel