Verbazing over afvalbakbijeenkomst, één omwonende uitgenodigd

LELYSTAD • Ma 19 augustus 2019 | 6:55 • Maandag 19 augustus 2019 | 6:55

Buurtbewoners van de Jol 34 in Lelystad zijn verbaasd over de manier waarop de gemeente met burgerparticipatie omgaat. De buurt krijgt ondergrondse afvalcontainers en de gemeente zou met hen in gesprek gaan over de exacte locatie. Bij de bijeenkomst van de gemeente was slechts één buurtbewoner aanwezig. Hij was de enige genodigde.

"De eerste gedachte is dat er geen betrokkenheid is", vertelt Ilana van der Kooye. Haar man was als enige aanwezig bij de bijeenkomst van de gemeente. "Mijn man is gaan informeren bij de andere buren en die gaven aan nooit een brief ontvangen te hebben."

De gemeente Lelystad laat weten dat inderdaad één adres is aangeschreven in de Jol. De gemeente heeft als criteria dat je binnen een straal van 60 meter moet wonen en dat je recht op de locatie kijkt. De andere buren kijken schuin naar de locatie en mochten daarom niet meepraten.

In een reactie laat de gemeente weten dat de criteria worden aangepast. Er komt een nieuwe bijeenkomst waarbij meer omwonenden worden uitgenodigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel