Statenlid Forum overweegt ook op te stappen

FLEVOLAND • Ma 19 augustus 2019 | 17:40 • Maandag 19 augustus 2019 | 17:40

De breuk binnen het landelijke Forum voor Democratie krijgt mogelijk ook gevolgen in Flevoland. Forum-Statenlid Cornelis van den Berg uit Almere overweegt zich namelijk aan te sluiten bij de nieuwe partij van Eerste Kamerlid Henk Otten.

Otten heeft al langere tijd ruzie met voorman Thierry Baudet en onlangs werd hij uit de partij gezet. De politicus gaat op eigen houtje verder, naar het schijnt met twee andere senatoren. Volgens Statenlid Van den Berg heeft Forum voor Democratie Henk Otten schandalig behandeld. Dat zit het Flevolandse Statenlid dwars.

Hij weet nog niet of hij als Statenlid actief blijft voor Forum, of dat hij verder gaat met de nieuwe partij van Henk Otten. Mocht hij dat inderdaad doen, dan raakt Forum voor Democratie in Flevoland 1 van de 8 zetels in Provinciale Staten kwijt. Vooralsnog lijkt Van den Berg de enige binnen zijn fractie die erover nadenkt om de partij de verlaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel