Laura Maaskant (25) overleden

EMMELOORD • Di 20 augustus 2019 | 7:07 • Dinsdag 20 augustus 2019 | 7:07

De Emmeloordse Laura Maaskant is afgelopen donderdag op 25-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt haar uitgever Ten Have aan Omroep Flevoland. Laura verwierf nationale bekendheid met haar boek Leef!, waarin ze haar strijd als tiener tegen kanker beschrijft.

Bij de jonge Emmeloordse werd in 2009 op 15-jarige leeftijd een kwaadaardig gezwel ontdekt. Ze onderging hiervoor een langdurige behandeling, die succesvol leek. In 2013 keerde de ziekte terug en wist zij dat ze niet meer beter zou worden.

Over het leven met kanker van haar 15e tot 20ste jaar, maar ook over de leuke en mooie kanten die het leven dan nog steeds biedt, schreef Laura in 2014 het boek Leef!. Met diverse media-optredens raakte de Emmeloordse bekend en kreeg veel bewondering voor haar moedige strijd. In 2016 werd het boek bewerkt tot een theatervoorstelling, waarin Jamie Grant de rol van Laura speelde.

Golden Life Foundation
Maaskant heeft zich met tal van acties jarenlang ingezet voor de strijd tegen kanker. In 2011 fietste ze voor de stichting Doe Een Wens vanaf de Mont Ventoux in Frankrijk naar Emmeloord. Ze moest de tocht onderbreken nadat haar vader een ongeluk had gehad. Toch haalde ze 37.500 euro op. Kort daarna zette ze de Golden Life Foundation op om mensen tot 35 jaar met inspirerende ideeën financieel en mentaal te ondersteunen.

Hoewel ze had besloten om haar behandeling te staken, verhuisde Maaskant naar de Verenigde Staten om daar verder te studeren. Ze verdween daarna uit de publiciteit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel