Protest tegen ‘medische afbraak’

LELYSTAD • Di 27 augustus 2019 | 18:42 • Dinsdag 27 augustus 2019 | 18:42

De spoedeisende hulp en de acute verloskunde moeten terug naar het ziekenhuis in Lelystad. Dat eisten verschillende demonstranten voor het provinciehuis. De demonstratie was georganiseerd door de SP.

Dinsdagavond werd het advies van de zorgverkenner Bas Leerink aan Provinciale Staten en Flevolandse gemeenteraadsleden gepresenteerd. Leerink stelt dat spoedeisende hulp en acute verloskunde niet kunnen terugkeren. Het is te kostbaar en er is onvoldoende medisch personeel. Leerink noemt terugkeer 'onverantwoord'.

Na het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen verdwenen de specialismen. St Jansdal uit Harderwijk dat de zorg overnam, zegt de spoedeisende hulp en acute verloskunde niet te kunnen leveren.

Een groep van ruim 100 demonstranten, waaronder medisch personeel uit de provincie, is het daar niet mee eens. Volgens de demonstranten betekent dit de afbraak van de medische zorg in Flevoland.

Woensdagavond praten Provinciale Staten verder over het advies van Leerink.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel