Commissie kiest onder meer Almere voor staatswiet

ALMERE • Wo 28 augustus 2019 | 6:53 • Woensdag 28 augustus 2019 | 6:53

Een speciale commissie heeft Almere aangewezen als een van de steden waar getest gaat worden met staatswiet. Dat meldt de NOS op basis van bronnen. Donderdag komt de commissie met een complete lijst van gemeenten. De verwachting is dat het kabinet die aanbeveling volgt.

Volgens het ANP doen naast Almere de volgende gemeenten mee aan de proef: Groningen, Tilburg, Breda, Maastricht, Nijmegen, Arnhem, Zaanstad, Heerlen en Hellevoetsluis. Lelystad dat zich ook had aangemeld zit daar niet bij.

Op dit moment is het telen van cannabis en het leveren ervan aan coffeeshops verboden. Verkoop wordt onder voorwaarden gedoogd. Voor het huidige regeerakkoord is afgesproken dat er experimenten worden gedaan met het telen van wiet door de staat en levering aan coffeeshops. Dat moet volgens het akkoord in zes tot tien gemeenten gebeuren. Almere meldde zich hiervoor in mei aan.

De proef moet in 2021 beginnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel