Columniste biedt excuses aan voor 'kwetsende column' over LHBTI

NOORDOOSTPOLDER • Do 29 augustus 2019 | 16:26 • Donderdag 29 augustus 2019 | 16:26

Columniste Ria Kragt uit Luttelgeest heeft haar excuses aangeboden voor de column die ze deze week schreef in huis-aan-huiskrant De Noordoostpolder. In de column spreekt ze zich uit over LHBTI. Ze koppelt pedofilie aan deze term.

Ria Kragt schrijft: "Ik denk dat intersekse een verzamelnaam voor andere seksuele identiteiten is? Valt daar dan pedofilie en seks met dieren onder? (...) Hoort de P niet gewoon bij LHBTI te staan of valt die onder de I van intersekse?"

De krant heeft de column van de website gehaald na tientallen woedende reacties. Onder meer de voorzitter van belangenvereniging COC riep de columniste op zich beter te informeren over de definitie van intersekse.

De columniste zegt dat het niet de bedoeling was om mensen te kwetsen. De vele reacties neemt ze serieus en het spijt haar dat ze zich niet beter op de hoogte heeft gesteld over het onderwerp LHBTI.

LHBTI staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I).

Schaamte
De redactie van de krant zegt zich te schamen voor de plaatsing. De redactie erkent dat ze de column van tevoren beter hadden moeten beoordelen en dat deze niet in deze vorm geplaatst had mogen worden. Naast het offline halen van de column, gaat de redactie ook excuses maken in de volgende papieren uitgave.

De column van Ria KragtWhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel