"Bushalte Schokland moet terugkomen"

SCHOKLAND • Vr 30 augustus 2019 | 12:26 • Vrijdag 30 augustus 2019 | 12:26

De bushalte op Schokland moet terugkomen. Dat zegt Marcel Jansen, de directeur van cultuurbedrijf Noordoostpolder. Hij ziet een nieuwe halte als belangrijke stimulans voor groei van het aantal mensen dat het voormalige eiland bezoekt.

Jansen sprak zijn wens onlangs uit bij een bezoek van Statenleden aan Schokland. Omdat de Staten gaan over de toekomst van het openbaar vervoer hoopt hij een zaadje bij de politici te hebben geplant. Een bushalte zou vooral in 2020 een leuk cadeau zijn, omdat het voormalig eiland dan 25 jaar werelderfgoed is.

Een directe busverbinding zou vooral in het weekend welkom zijn. Dan ontvangt Schokland de meeste bezoekers. Jansen wijst vooral op de mogelijkheden voor wandelen en fietsen in de omgeving van het oude eiland. Dat zou aantrekkelijker worden als toeristen die in de omgeving van Schokland logeren er met de bus kunnen komen.

Wie nu met het openbaar vervoer naar Schokland wil reizen, moet uitstappen in Ens en vervolgens de regiotaxi bellen. De laatste bushalte werd meer dan twintig jaar geleden opgedoekt.

Het museum van Schokland trekt jaarlijks 35.000 bezoekers. Het totale aantal dagjesmensen dat naar het dorp komt is ongeveer 100.000.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel