Hudson's Bay wil sluiting winkels niet bevestigen

ALMERE • Za 31 augustus 2019 | 10:54 • Zaterdag 31 augustus 2019 | 10:54

Warenhuisketen Hudson's Bay ontkent tegen de NOS dat er een definitief besluit ligt om uit Nederland te vertrekken. Het Financieele Dagblad, dat interne documenten van de keten in handen heeft, meldde zaterdag dat de keten eind dit jaar weggaat. Hudson's Bay heeft sinds september 2017 een vestiging in Almere, in het voormalige V&D-pand.

Het bedrijf zegt in een reactie bij de NOS dat er nog onderhandelingen "met stakeholders" lopen en er geen definitief besluit is genomen. Het Financieel Dagblad baseert zich op stukken waarin wel wordt gesproken over een sluiting.

"Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019", schrijft de Hudson's Bay Company (HBC), eigenaar van de Nederlandse winkels.

Volgens de documenten wordt gewerkt aan een sociaal plan voor de medewerkers. Het hoofdkantoor bereidt een collectief ontslag van de werknemers van alle vestigingen in Nederland voor. Het ontslag geldt waarschijnlijk per 31 december 2019 voor zowel medewerkers met een tijdelijk contract, als met een contract voor onbepaalde tijd.

Moeizaam vanaf het begin
Het gaat al langer niet goed met Hudson's Bay in Nederland. Al vanaf het begin vragen deskundigen zich af of Hudson's Bay in Almere en andere steden wel voldoende publiek kan trekken. De Canadese warenhuisketen heeft vijftien winkels in Nederland. Er zijn ruim 1400 medewerkers in dienst. Eerder dit jaar bleek al uit interne documenten van het bedrijf dat het sluiten van de warenhuizen of een faillisement economisch de zinvolste oplossing zou zijn.

Almere blij met komst Hudson's Bay
Almere jubelde in 2017 nog om de komst van Hudson's Bay naar de stad. Citymall Almere zag het warenhuis als een belangrijke impuls voor het stadshart. Ook zorgde de winkel voor veel werkgelegenheid. Voor de opening werden ruim 100 werknemers aangenomen. Dat zij een binding met de stad hadden, was een belangrijke voorwaarde bij de invulling van de vacatures. Hoeveel werknemers op dit moment bij het Almeerse filiaal werken is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel