Nieuw festival viert lokale Flevolandse gerechten

ALMERE • Za 31 augustus 2019 | 15:56 • Zaterdag 31 augustus 2019 | 15:56

Bezoekers van het nieuwe festival 'De smaak van Flevoland' konden zaterdag volop genieten van lekker eten. Op Stadsboerderij Almere presenteerden Flevolandse chefs gerechten met lokale producten.

De smaak van Flevoland is een initiatief van de gemeente Almere, de provincie en hogeschool Aeres. In 2017 hebben zij de Flevo Campus opgericht. Daar komen studenten, onderzoekers en bedrijven samen om oplossingen te bedenken voor stedelijke voedselvraagstukken.

Met het festival wil de organisatie mensen bewust maken dat eten van lokale komaf beter is voor het milieu. "We moeten nieuwe manieren vinden om in de toekomst negen miljard mensen te voeden", vertelt ambassadeur van Smaak van Flevoland Nadia Zerouali.

Volgens de ambassadeur kan het eten van wortelen of bieten uit de buurt al een eerste stap in de goede richting zijn. De Flevolandse chefs maken met lokale producten gerechten als falafel en bietengazpacho. "Je kan natuurlijk prima lokale producten verwerken in een Marokkaanse couscous of in een Surinaamse roti. Ook dat is de smaak van Flevoland!", zegt Zerouali.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel